waarom kokosolie zo goed werkt voor je kat

  • Geplaatst op
  • Door Nika
  • 0

Kokosolie is niet aleen goed voor ons als mens, maar net zo goed als het is voor ons is het voor je kat. Lees hier waarvoor het allemaal goed is

Waarom kokosolie zo goed werkt voor je kat?

Dit bheeft waarschijnlijk alles te maken met het unieke vetzurencomplex van kokosolie. In veel gevallen is dit veel effectiever en vooral veel veiliger dan alle chamische middelen die te verkrijgen zijn.

Kokosolie kan ook verlichting brengen.

Hoe? Dat lees je hier.

 

1. Mijten en vlooien

De vetzuren in de kokosolie vernietigen de pantsers van zowel vlooien als mijten. De parasieten sterven meteen en kunnen daarna makkelijk worden uitgekamd. Kokosolie kan ook preventieve bescherming bieden. Insecten verafschuwen de geur van vetzuren, en het heeft een zeer onaangenaam efeect op hen. Dus, het grootte voordeel: parasietn blijven voortaan weg bij je huisdier.

Voor effectieve preventieve bescherming tegen mijten en vlooien moet je de vacht regelmatig behandelen. Dit is vooral van belang voor katten die vrij buiten mogen lopen. Masseer drie keer per week de vacht van je kat in met een hoeveelheid kokosolie ter grootte van een erwt. Je hebt dus echt nie zo heel veel nodig. Als de kat de olie oplikt, is dit volkomen ongevaarlijk (als je goede biologische kokosolie gebruikt)-  het effect is zelfs nog beter als de kat de olie ook via haar maagdarmkanaal opneemt.

Nog een extra tip: heeft je kat last van oormijten? Met een beetjes vloeibare kokosolie op een doekje kan je de oren van je kat zachtjes schoon maken. Wel belangrijk is op dit meerdere keren te herhalen. De eerste keer zullen de mijten sterven, daarna haal je ze met een doekje uit de gehoorgang.

Let op: Gebruik steeds een katoenen doekje, bij papieren doekjes kunnen er makkelijk papierresten in de gehoorgang achterblijven.

 

2. Wondgenezing

Kleine wondjes van je kat kan je prima met kokosolie behandelen. Kleinere wonden die je vroeg behandeld zullen snel genezen. De kokosolie is niet enkel antiseptisch, het houdt de huid ook soepel.

Het voordeel is dat er minder snel littekens op komen.

Let op: De wond moet schoon en droog zijn alvorens je een kleine hoeveelheid kokosolie aanbrengt. Voor het beste resultaat de gewonde plek 2x per dag lichtjes insmeren met kokosolie.

Extra tip: Zelfs littekens kunnen nog worden verzorgd met kokosolie, ze zullen soepeler worden en verminderen.

 

3. Tegen teken

Net als wormen en andere parasieten hebben ook teken een hekel aan de vetzure in kokosolie. Is je kat een vrijganger en wil je haar effectief beschermen tegen teken? Wrijf dan de vacht 3x per week in met een beetje kokosolie (ter grootte van een erwt). Bovendien kan je ook een beetje kokosolie door het voer van je kat mengen.

 

4. Voor een glanzende vacht

Als je de vacht van je kat 2 a 3 maal per week inmasseert met kokosolie, is dit niet enkel effectief tegen allerlei parasieten maar je kat krijgt ook een prachtig glazende vacht. Bij langharige katten zal het ook makkelijker worden deze te kammen. Ook hier help het mengen van de kokosolie door het voer als een extra ondersteuning.

 

5. Pootverzorging in de winter

Vooral katten die vrij mogen lopen hebben in de winter last van een droge huid. Als je zachtjes de poten van je kat inwrijft, heeft dit onmiddelijk een ontspannen effect op de gestresste huid. Reinig voor gebruik de poten van je kat voorzichtig met een spons en lauw water. Op deze manier kan de helende werking van de kokoslie zich het best ontwikkelen. Je kat wordt op deze manier effectief beschermd tegen de invloeden van de winter.

 

6. Versterk de gewrichten

heeft je kat een reumatische aandoening, zals artrose? Dan is kokosolie de natuurlijke behandeling die je kan gebruiken om dit te verlichten. De vetzuren in de kokosolie doden de micro-organismen. Deze zijn vaak de trigger voor reuamtische aandoeningen. Een remedie met kokosolie geeft het beste effect, als het meerdere keren per week gedaan wordt. Nogmaals het is echt voldoende om een hoeveelheid ter grootte van een erwt onder het voer te mengen.

 

7. tegen uitslag, droge huid en roos

Het possitieve effect van kokosolie op de huid is ook bij katten zeer goed merkbaar. Als je kat een beetje last heeft van een droge huid en roos dan helpt regelmatig masseren van de huid met kokosolie om roos te voorkomen. En als je kat zich wast krijgt ze de kokosolie ook binnen en verdeeld de olie over het lichaam.

 

8. voor meer vitaliteit en een goed immuunsysteem

Vooral ook oudere katten reageren heel possitief op het regelmatig gebruik van biologische kokosolie. Als je elke dat war kokosolie onder het eten mengt, versterk je het immuunsysteem duurzaam.

 

9. tegen haarballen

kokosolie voor katten schijnt als vet ook te helpen bij het uitbraken van haarballen. Door het vet blijven de haarballen minder snel steken en komen deze dus makkelijker naar buiten.

 

Nog wel even een kleine waarschuwing !

Hoewel kokosolie in zeer kleine hoeveelheden zeer gezond is voor een kat moet je de kat ook niet te veel kokosolie geven. Kokosolie is namelijk wel een vet waar katten ook dik van kunnen worden.

Als je kat een ziekte heeft zoals diabetes of medicijnen gebruikt overleg dan altijd eerst even met je dierenarts vooraleer je je kat kokosolie gaat geven.

Gebruik een biologische nativ kokosolie van een goed en betrouwbaar merk.

Let op: Bij goedkopere merken kokosolie wordt er vaak gesoemeld met de kwaliteit van de kokosolie, en worden er ook andere minderwaardige vetten toegevoegd.

Vinden je katte de geur van de kokosolie niet lekker, neem dan een kokosolie die op een zeer milde wijze ontgeurd is zodat alle goede eigenschappen behouden blijven.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.