Waarom kokosolie zo goed is voor je hond?

  • Geplaatst op
  • Door Nika
  • 0

Waarom werkt kokosolie zo goed voor honden?
Dit heeft waarschijnlijk te maken met het unieke vetzurencomplex van kokosolie. Dit is in veel gevallen effectiever en veiliger dan vele chemische middelen. Kokosolie kan ook bij honden veel verlichting brengen. Bij honden brengen de vetzuren in kokosolie de schildklier in evenwicht, waardoor honden met overgewicht afvallen en trage slapende honden energieker worden.
En als extra, verbetert kokosolie de huid en de vacht van elke hond, verbetert de spijsvertering en vermindert allergische reacties.

Verbetert de huid van je hond

Kokosolie ruimt huidaandoeningen zoals eczeem en atopische eczeem uit de weg. Daarnaast gaat het vlooien, allergiën en een jeukende huid tegen. Kokosolie houdt vlooien, teken en mijten op afstand bij je hond. Verzacht en geneest droge en gebartsen voetzooltjes en eelt op de ellebogen. het vermindert allergische reacties en verbetert de gezondheid van de huid. Maakt de vacht weer glad en glanzend, en verwijdert hondengeurtjes. Voorkomt gist- en schimmelinfecties zoals bv. Candida. Desinfecteert snijwonden en bevordert de genezing van wonden, hotspots, droge huid/vacht, beten en steken.

 

Verbetert de spijsvertering

Kokosolie verbetert de spijsvertering en de opname van voedingstoffen. Het helpt bij de genezing van spijsverteringsproblemen en zal zo een slechte adem verminderen. Kokosolie doodt en verdrijft parasiten bij je hond.

 

immuunsysteem

Kokosolie bevat krachtige antibacteriële- antivirale- en antischimmelmiddelen die infecties en ziektes voorkomen.

 

Hormoonstelsel/stofwisseling

Kokosolie reguleert de suikerspiegel en kan zo diabetes voorkomen of het beheersen. Bevordert de normale schildklierfunctie en zal zo de energie van de hond verhogen, en helpen gewicht te verminderen bij honden met overgewicht.

 

Musculair skelet systeem (omvat alle spieren en bot structuren van het lichaam)

Kokosolie helpt bij de opbaouw van sterke botten. Het verlicht ontstekingen en kan helpen bij klachten van artritis.

 

Hersenen, ogen, oren en bek

Kokosolie bevordert de goede zenuw- en hersenfunctie en voorkomt dementie. Ook zal het helpen om oor- en ooginfecties op te ruimen.

Helpt bij het verlichten van kennelhoest.

 

Hoeveel kokosolie kan je je hond per dag geven?

Als je kokosolie als dagelijks supplement gebruikt dan zou je per 5 kg lichaamsgewicht ongeveer 1 theelepel per dag kunnen geven.

Let op! Hoewel kokosolie zeer gezond is moet je niet meer dan 1 theelepel per 5 kg lichaamsgewicht geven, want bij teveel aan kokosolie kan je hond er ook dik van worden. Met mate gebruik is echter zeer gezond. Als je hond gevoelige darmen of spijsvertering heeft, kan je beter beginnen met rustig op te bouwen. Ook als je hond een bepaalde ziekte heeft of medicijnen krijgt, overleg dan altijd met de dierenarts of kokosolie een goede toevoeging kan zijn.

Sommige honden vinden het heerlijk om de kokosolie van de lepel of van je handen af te likken. Je kan ook een beetje kokosolie op je handen aanbrengen en daarmee de hond aaien. Zo verzorg je de vacht van je hond nog extra.

Gebruik bij voorkeur biologische nativ kokosolie van een goed en betrouwbaar merk.

Let op! Bij goedkopere merken kokosolie wordt vaak gesjoemeld met de kwaliteit en worden er ook andere, minderwaardige vetten toegevoegd.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.